Vitaris_LR_8402
Ondernemen

U start een onderneming en kiest voor een – een goed begin is het halve werk. Wij kunnen helpen.

Voordelen van een bv

Ondernemen is prachtig – wij doen het elke dag met veel plezier. Gefeliciteerd met deze belangrijke stap. Een bv biedt ontzettend veel voordelen, zoals:

  • Beperkte aansprakelijkheid: alleen de bv is aansprakelijk voor schulden, tenzij er sprake is van wanbeleid;
  • Lagere winstbelasting: de winstbelasting is een stuk lager over de winst van een bv, dan van een eenmanszaak;
  • Risicospreiding: u kunt meerdere bedrijven onder een holding laten vallen, zodat niet alle bedrijven failliet gaan als er één omvalt;
  • Kapitaalwerving: door aandelen uit te geven kunt u eenvoudig nieuw kapitaal aantrekken.

Oprichten van een bv

Maar er zijn ook wettelijke eisen en documenten die in orde moeten zijn. Een van de belangrijkste? De oprichtingsakte. Deze akte vormt de basis van uw onderneming en legt alle bedrijfsregels en -structuren vast. Dat moet dus goed zijn, want een goed begin is het halve werk. Wij helpen u graag om een solide fundament te leggen voor uw zakelijk succes. Snel en zorgvuldig.

Oprichtingsakte opstellen

Zonder oprichtingsakte kunt u geen bv oprichten. U moet hiervoor altijd naar de notaris. Samen stellen wij de oprichtingsakte op. Uiteraard denken wij graag mee over de bedrijfsregels en -structuren – deze bepalen per slot van rekening hoe u uw bedrijf moet leiden. Ze zijn niet alleen nu belangrijk, maar ook voor de toekomst van uw bv.

Inschrijven van bv in het Handelsregister

Heeft u de oprichtingsakte getekend? Wij begeleiden u (eventueel) bij de verplichte inschrijving van uw bv in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dan kunt u écht beginnen met ondernemen.

Let op…

Het oprichten van een bv heeft gevolgen voor uw fiscale zaken, maar bijvoorbeeld ook voor uw testament (als u deze heeft).

Kiezen voor een bv

Een bv is een flexibele bedrijfsvorm. Vroeger had u een behoorlijk startkapitaal nodig om een bv op te richten, maar die regels zijn veranderd. Hierdoor is een bv zeer geschikt voor grote ondernemingen, maar ook voor eenmanszaken. Heeft u een eenmanszaak en twijfelt u of u uw onderneming toch moet onderbrengen in een bv? Dat kan altijd nog. Wij denken graag met u mee. Het oprichten van een bv is in elk geval een belangrijke stap. Kies daarom voor een notaris bij wie u zich op uw gemak voelt. Ondernemen moet óók goed voelen.

Vragen over het oprichten van een bv of wilt u dat we meedenken? Neem dan contact met ons op.

Bij welk rechtsgebied kunnen we u helpen?

Samenleven

Of u nu ja zegt tegen trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract: zorg dat u uw besluit juridisch goed regelt. Maak duidelijke afspraken. Scheiden? Wij staan u bij. Overweegt u een notariële volmacht of een levenstestament? Kies voor zekerheid en laat u deskundig adviseren.

Wonen

Een nieuw huis kopen of uw huidige woning verkopen is een grote stap. Kies voor een gefundeerd en professioneel advies. De meeste mensen sluiten een een hypotheeklening af om de aankoop van een huis te financieren. U ook? Dan is het vaak verplicht om een hypotheekakte op te laten maken.

Erven & Schenken

U krijgt een erfenis. Zorg dat u de gevolgen begrijpt, want u moet beslissen of u deze aanvaardt of verwerpt. Uw nabestaanden goed achterlaten? Leg uw laatste wensen vast in een testament. U kunt ook bij leven schenken aan kinderen of kleinkinderen. Optimaliseer erf- en schenkbelasting en kies voor een zorgeloze estate planning. Eerlijk advies maakt het verschil.

Ondernemen

U start een eigen onderneming. Kiest u voor een bv of een eenmanszaak? Of u wilt maatschappelijk actief zijn en twijfelt tussen een stichting en een vereniging. Laat ons meedenken, ontzorgen en u wijzen op (fiscale) verschillen. Ook als u specifieke zakelijke behoeften heeft, zoals aandelen overdragen, uw organisatie herstructureren of de statuten wijzigen.