Vitaris_LR_8379
Samenleven

U gaat – een moeilijke en emotionele beslissing. Maar wij zijn er om u te begeleiden.

Deskundige en neutrale hulp bij scheiden

Een scheiding is niet alleen emotioneel ingrijpend. Ook juridisch en financieel is het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap complex. Hier komt namelijk veel bij kijken. Er moeten afspraken worden gemaakt over de verdeling van uw vermogen, maar ook over de omgang met eventuele kinderen. Een scheiding bestaat uit twee stappen: het opstellen van een scheidingsconvenant en het indienen van de echtscheiding bij de rechtbank. Een gevoelig proces. Daar helpen wij u graag bij – deskundig en neutraal.

Voordeel van een notaris bij een scheiding

1. Onpartijdige begeleiding
Een notaris is altijd een onafhankelijke derde partij. Hierdoor worden u en uw partner eerlijk en neutraal begeleid. De notaris houdt de juridische belangen van beide partijen in het oog. Zo kunt u, hopelijk, een duur, juridisch en slopend gevecht vermijden en bereikt u sneller een overeenkomst.

2. Geen vechtscheiding bij de rechter
Door uw scheiding bij de notaris te regelen, kunt u samen met uw partner duidelijke en eerlijke afspraken maken – zonder dat de rechter u iets oplegt. Een scheidingsconvenant door een notaris opgesteld heeft dezelfde rechtskracht als een uitspraak van de rechter.

3. Goede relatie na de echtscheiding
Een notaris kijkt verder dan alleen het moment van de echtscheiding. Er wordt ook advies gegeven over de gevolgen – wat kan helpen bij het maken van duurzame afspraken voor de toekomst. Financieel, fiscaal, maar ook persoonlijk. Heeft u samen kinderen? Dan stellen we een ouderschapsplan en omgangsregeling op die de verdeling van opvoeding en zorg regelt.

 

Hoe regel ik een scheiding bij de notaris?

1. Eerste gesprek
U komt langs om uw situatie te bespreken. Tijdens deze eerste ontmoeting maken we ook een plan van aanpak.

2. Vervolggesprekken
Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zoals eigendom van een woning of eigen onderneming, en uw omgang met uw partner, volgen er één of meer vervolggesprekken. Zo kunnen we alle zaken goed en duidelijk regelen. Daarna worden alle afspraken vastgelegd in een concept-scheidingsconvenant. Dit is een notariële akte; de afspraken zijn dus bindend.

3. Scheidingsconvenant
Bent u het eens over de gemaakte afspraken? Dan wordt na het doornemen en eventueel aanpassen van het concept-scheidingsconvenant het document ondertekend. Hiermee wordt het officieel en bindend. Uw advocaat dient het verzoekschrift tot echtscheiding in bij de rechtbank en na inschrijving van de echtscheidingsbeschikking in de registers van de burgerlijke stand is de echtscheiding een feit.

Weet dat u er niet alleen voor staat

Bij een scheiding komt veel kijken, maar u staat er niet alleen voor. Wij staan voor u klaar om u door deze moeilijke periode te helpen.

Wilt u uw scheiding zo soepel mogelijk laten verlopen? Neem contact met ons op voor eerlijke en professionele begeleiding.

Bij welk rechtsgebied kunnen we u helpen?

Samenleven

Of u nu ja zegt tegen trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract: zorg dat u uw besluit juridisch goed regelt. Maak duidelijke afspraken. Scheiden? Wij staan u bij. Overweegt u een notariële volmacht of een levenstestament? Kies voor zekerheid en laat u deskundig adviseren.

Wonen

Een nieuw huis kopen of uw huidige woning verkopen is een grote stap. Kies voor een gefundeerd en professioneel advies. De meeste mensen sluiten een een hypotheeklening af om de aankoop van een huis te financieren. U ook? Dan is het vaak verplicht om een hypotheekakte op te laten maken.

Erven & Schenken

U krijgt een erfenis. Zorg dat u de gevolgen begrijpt, want u moet beslissen of u deze aanvaardt of verwerpt. Uw nabestaanden goed achterlaten? Leg uw laatste wensen vast in een testament. U kunt ook bij leven schenken aan kinderen of kleinkinderen. Optimaliseer erf- en schenkbelasting en kies voor een zorgeloze estate planning. Eerlijk advies maakt het verschil.

Ondernemen

U start een eigen onderneming. Kiest u voor een bv of een eenmanszaak? Of u wilt maatschappelijk actief zijn en twijfelt tussen een stichting en een vereniging. Laat ons meedenken, ontzorgen en u wijzen op (fiscale) verschillen. Ook als u specifieke zakelijke behoeften heeft, zoals aandelen overdragen, uw organisatie herstructureren of de statuten wijzigen.