Vitaris_LR_8542
Erven & Schenken

U heeft iets na te laten? Dankzij weet u dat uw nalatenschap goed geregeld is.

Wat is estate planning?

Estate planning wordt ook wel nalatenschapsplanning genoemd. Eigenlijk plant u zorgvuldig wat er met uw vermogen gebeurt. Iedereen kan aan estate planning doen; als u vermogend bent of een eigen bedrijf heeft, is het helemaal verstandig om een plan op te stellen. Het is een manier om uw nalatenschap zo gunstig mogelijk te regelen en verdelen, en zelfs nu al fiscale voordelen te behalen. Maar het gaat niet alleen om het verminderen van de erfbelasting. Estate planning is een plan om uw vermogen volgens uw wensen te verdelen.

Waarom kiezen voor estate planning?

Estate planning geeft rust. U kunt namelijk zelf bepalen wat er met uw nalatenschap gebeurt. Nalatenschapsplanning helpt ook om:
• Ruzie of onenigheid tussen uw erfgenamen te voorkomen;
• De financiële lasten voor uw nabestaanden zo klein mogelijk te maken;
• Uw wensen zo goed mogelijk uit te voeren.

Plan uw nalatenschap zorgvuldig

U kunt ook zelf uw nalatenschap plannen. Maar de expertise van een notaris is meestal doorslaggevend voor een goede en sluitende estate planning. Er is namelijk veel kennis nodig van het erfrecht, het schenkingsrecht, het huwelijksvermogensrecht en natuurlijk het fiscale recht – en hoe deze allemaal in elkaar grijpen. Als een van de weinige kantoren in de regio zijn wij gespecialiseerd in estate planning. Dus op ons kunt u rekenen.

Erfgenamen goed achterlaten met estate planning

Het doel van estate planning is duidelijk: fiscale optimalisatie. Na uw overlijden gaat nu eenmaal een groot deel van uw vermogen naar de Belastingdienst. Bijvoorbeeld door nu al gebruik te maken van de jaarlijkse schenkingsvrijstelling en uw testament goed in te richten, kunt u uw erfgenamen nog beter achterlaten. En dat is toch wat u wilt?

Een testament is niet zomaar een papiertje

Uw testament reflecteert uw wensen. Uw wil is wet – letterlijk, dankzij uw testament. Neem daarom goed de tijd om na te denken over de inhoud. Een testament zorgt voor duidelijkheid. Dat is niet alleen prettig voor u en uw nagedachtenis; het kan ook mogelijke

Wilt u beginnen met het plannen van uw nalatenschap? Neem contact met ons op. We staan voor u klaar met advies en begeleiding.

Bij welk rechtsgebied kunnen we u helpen?

Samenleven

Of u nu ja zegt tegen trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract: zorg dat u uw besluit juridisch goed regelt. Maak duidelijke afspraken. Scheiden? Wij staan u bij. Overweegt u een notariële volmacht of een levenstestament? Kies voor zekerheid en laat u deskundig adviseren.

Wonen

Een nieuw huis kopen of uw huidige woning verkopen is een grote stap. Kies voor een gefundeerd en professioneel advies. De meeste mensen sluiten een een hypotheeklening af om de aankoop van een huis te financieren. U ook? Dan is het vaak verplicht om een hypotheekakte op te laten maken.

Erven & Schenken

U krijgt een erfenis. Zorg dat u de gevolgen begrijpt, want u moet beslissen of u deze aanvaardt of verwerpt. Uw nabestaanden goed achterlaten? Leg uw laatste wensen vast in een testament. U kunt ook bij leven schenken aan kinderen of kleinkinderen. Optimaliseer erf- en schenkbelasting en kies voor een zorgeloze estate planning. Eerlijk advies maakt het verschil.

Ondernemen

U start een eigen onderneming. Kiest u voor een bv of een eenmanszaak? Of u wilt maatschappelijk actief zijn en twijfelt tussen een stichting en een vereniging. Laat ons meedenken, ontzorgen en u wijzen op (fiscale) verschillen. Ook als u specifieke zakelijke behoeften heeft, zoals aandelen overdragen, uw organisatie herstructureren of de statuten wijzigen.