Wonen

U heeft een gekocht – gefeliciteerd! Heeft u hier al aan gedacht?

Sleutelmoment in uw leven

Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe woning! Dit is een belangrijke en opwindende stap in uw leven. Bij het nemen van zo’n belangrijke beslissing komt veel kijken. Het is misschien wel een van de grootste financiële beslissingen in uw leven. De koop moet dus goed en zorgvuldig gebeuren. En de overdracht van de sleutel? Die vindt altijd plaats bij een notaris. Komt u bij ons? U bent in elk geval van harte welkom.

Koopovereenkomst

Heeft u uw droomhuis gevonden en is uw bod geaccepteerd? Dan ondertekent u de koopovereenkomst, opgesteld door de verkopende makelaar. Deze overeenkomst legt belangrijke afspraken vast, waaronder de prijs, de opleverdatum en eventuele ontbindende voorwaarden.

Het belang van de notariële akte

De koopovereenkomst wordt naar de notaris gestuurd. Wij zetten deze om in een notariële akte van levering. Dit moet altijd gedaan worden door een notaris – anders kan de overdracht dus niet plaatsvinden. U wordt officieel eigenaar van de woning na de ondertekening van de akte, in bijzijn van de notaris die de inhoud nog eens uitlegt, en de inschrijving in het Kadaster.

Financiering en hypotheek

Bijna iedere koper sluit een hypotheeklening af om een woning te kunnen kopen. U ook? Dan wordt er een hypotheekakte opgesteld die het onderpand van de lening vastlegt. Ook dit proces verloopt via de notaris, zodat de geldverstrekker (vaak een bank) zekerheid heeft voor de terugbetaling van de lening. Maar let op: als u uw betalingsverplichtingen niet nakomt, kan de geldverstrekker de woning verkopen om uw schuld in te lossen.

Iets om over na te denken…

Soms heeft het kopen van een woning ook invloed op uw persoonlijke zaken of uw relatie. Denk bijvoorbeeld aan uw testament of uw samenlevingsovereenkomst. Uw notaris kan met u meedenken.

Geniet van uw nieuwe woning

Een woning kopen is geen kleinigheid. Bij eventuele vragen of onduidelijkheden kunt u altijd bij ons terecht. Vaak mag u als koper de notaris uitkiezen. Wij begeleiden u en uw koop graag. Maar kies vooral een notaris waar u zich thuis bij voelt.

Wij hopen dat u zich thuis voelt in uw nieuwe woning, en bij ons als notaris? Neem contact met ons op als wij kunnen helpen.

Bij welk rechtsgebied kunnen we u helpen?

Samenleven

Of u nu ja zegt tegen trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract: zorg dat u uw besluit juridisch goed regelt. Maak duidelijke afspraken. Scheiden? Wij staan u bij. Overweegt u een notariële volmacht of een levenstestament? Kies voor zekerheid en laat u deskundig adviseren.

Wonen

Een nieuw huis kopen of uw huidige woning verkopen is een grote stap. Kies voor een gefundeerd en professioneel advies. De meeste mensen sluiten een een hypotheeklening af om de aankoop van een huis te financieren. U ook? Dan is het vaak verplicht om een hypotheekakte op te laten maken.

Erven & Schenken

U krijgt een erfenis. Zorg dat u de gevolgen begrijpt, want u moet beslissen of u deze aanvaardt of verwerpt. Uw nabestaanden goed achterlaten? Leg uw laatste wensen vast in een testament. U kunt ook bij leven schenken aan kinderen of kleinkinderen. Optimaliseer erf- en schenkbelasting en kies voor een zorgeloze estate planning. Eerlijk advies maakt het verschil.

Ondernemen

U start een eigen onderneming. Kiest u voor een bv of een eenmanszaak? Of u wilt maatschappelijk actief zijn en twijfelt tussen een stichting en een vereniging. Laat ons meedenken, ontzorgen en u wijzen op (fiscale) verschillen. Ook als u specifieke zakelijke behoeften heeft, zoals aandelen overdragen, uw organisatie herstructureren of de statuten wijzigen.