Vitaris_LR_8419
Wonen

U heeft besloten om een af te sluiten – een belangrijke keuze! Maar weet u wat daarbij komt kijken?

Hypotheeklening afsluiten

Vaak heeft u ook een hypotheeklening nodig om de nieuwe woning te betalen. Dit is een belangrijke financiële beslissing. Een hypotheeklening is vaak een langdurige verbintenis. Het is dus heel belangrijk dat de hypotheekakte zorgvuldig en correct wordt opgesteld. Daar helpen wij u graag bij. Samen leggen we het fundament voor uw woonplezier.

Opstellen van hypotheekakte

Zodra u akkoord bent met een geldverstrekker over de hoogte van een geldlening, wordt er een hypotheekakte opgesteld. In deze akte staan bijvoorbeeld afspraken over het onderpand, de rente, de aflossingsvoorwaarden, en andere voorwaarden van de lening. Op deze manier zorgt de geldverstrekker ervoor dat die meer zekerheid heeft over het terugbetalen van de lening.

De rol van de notaris

Een hypotheekakte wordt altijd opgesteld en ondertekend bij de notaris. Zonder deze kunt u vaak geen hypotheeklening krijgen. Wij leggen de inhoud nog eens uit, zodat u helemaal duidelijk heeft waar u uw handtekening onder zet. De hypotheekakte wordt na het ondertekenen ingeschreven in het Kadaster.

Oversluiten van een hypotheek

Wilt u uw huidige hypotheeklening oversluiten naar een andere bank of geldverstrekker? Ook dan heeft u een notaris nodig. Er moet namelijk een nieuwe hypotheekakte worden opgesteld. De bestaande hypotheek wordt dan ‘geroyeerd’, zoals dat heet. Dan wordt deze doorgehaald in het Kadaster en kunt u een nieuwe hypotheek inschrijven. Daar helpen wij u graag bij.

Zaken om rekening mee te houden…

Het afsluiten of oversluiten van een hypotheeklening heeft soms ook invloed op andere financiële of persoonlijke zaken, zoals uw testament of uw samenlevingsovereenkomst. Wij willen altijd met u meedenken over eventuele gevolgen.

Zekerheid voor de toekomst

Een hypotheeklening afsluiten is niet zomaar iets. Kies altijd een notaris waar u zich bij op uw gemak voelt. Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden? U mag altijd contact met ons opnemen.

Heeft u vragen over het opstellen van een hypotheekakte? Neem dan contact met ons op.

Bij welk rechtsgebied kunnen we u helpen?

Samenleven

Of u nu ja zegt tegen trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract: zorg dat u uw besluit juridisch goed regelt. Maak duidelijke afspraken. Scheiden? Wij staan u bij. Overweegt u een notariële volmacht of een levenstestament? Kies voor zekerheid en laat u deskundig adviseren.

Wonen

Een nieuw huis kopen of uw huidige woning verkopen is een grote stap. Kies voor een gefundeerd en professioneel advies. De meeste mensen sluiten een een hypotheeklening af om de aankoop van een huis te financieren. U ook? Dan is het vaak verplicht om een hypotheekakte op te laten maken.

Erven & Schenken

U krijgt een erfenis. Zorg dat u de gevolgen begrijpt, want u moet beslissen of u deze aanvaardt of verwerpt. Uw nabestaanden goed achterlaten? Leg uw laatste wensen vast in een testament. U kunt ook bij leven schenken aan kinderen of kleinkinderen. Optimaliseer erf- en schenkbelasting en kies voor een zorgeloze estate planning. Eerlijk advies maakt het verschil.

Ondernemen

U start een eigen onderneming. Kiest u voor een bv of een eenmanszaak? Of u wilt maatschappelijk actief zijn en twijfelt tussen een stichting en een vereniging. Laat ons meedenken, ontzorgen en u wijzen op (fiscale) verschillen. Ook als u specifieke zakelijke behoeften heeft, zoals aandelen overdragen, uw organisatie herstructureren of de statuten wijzigen.