Vitaris_LR_8247
Wonen

U gaat uw verkopen – een afscheid en een nieuwe stap. Heeft u hier al aan gedacht?

Zakelijk en emotioneel moment

Dus u gaat uw woning verkopen. Dat is niet alleen een zakelijk moment, maar ook een emotioneel moment. Het verkopen van een woning is een proces dat zorgvuldig moet gebeuren. Het gaat om uw geld en uw toekomst. Wij helpen u graag, zodat we uw sleutel samen kunnen overdragen aan de koper van uw woning.

Eerste stap

Een makelaar kan u begeleiden bij het verkopen van uw woning. Deze adviseert u over de juiste verkoopprijs, leidt potentiële kopers rond en voert namens u onderhandelingen. Natuurlijk kunt u de verkoop ook zelf op u nemen. Zodra er een overeenkomst is, wordt een schriftelijke koopakte opgesteld waarin alle details van de verkoop worden vastgelegd. Hierin maakt u afspraken over de verkoop, de overdrachtsdatum en andere belangrijke details.

Sleutelrol voor de notaris

Is iedereen akkoord? Dan is het tijd om naar de notaris te gaan. Op de dag van de overdracht komen verkoper en koper samen om de notariële akte te ondertekenen. Deze akte zorgt ervoor dat de afspraken en verplichtingen uit de koopovereenkomst worden nagekomen. De notaris controleert of u bevoegd bent tot verkoop en of er geen beslag ligt op de woning. Het geld wordt eerst op een derdengeldenrekening gestort en vervolgens aan u overgemaakt als aan alle voorwaarden is voldaan. Hier vindt dus eigenlijk de feitelijke sleuteloverdracht plaats.

Iets om op te letten…

U moet verplicht een energielabel aanvragen voor uw woning als u deze wilt verkopen. Doet u dit niet? Dan riskeert u een boete. Die kan best fors zijn – toch zonde van de verkoopopbrengst…

Succes met de verkoop

Meestal kiest de kopende partij de notaris voor de overdracht. Maar u kunt altijd bij ons terecht voor meer informatie. En wie weet zien wij u bij de overdracht. Verkopen is meer dan een transactie… het is een transitie.

Wilt u de overdracht van uw woning zo soepel mogelijk laten verlopen? Of heeft u vragen? Neem vooral contact met ons op.

Bij welk rechtsgebied kunnen we u helpen?

Samenleven

Of u nu ja zegt tegen trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract: zorg dat u uw besluit juridisch goed regelt. Maak duidelijke afspraken. Scheiden? Wij staan u bij. Overweegt u een notariële volmacht of een levenstestament? Kies voor zekerheid en laat u deskundig adviseren.

Wonen

Een nieuw huis kopen of uw huidige woning verkopen is een grote stap. Kies voor een gefundeerd en professioneel advies. De meeste mensen sluiten een een hypotheeklening af om de aankoop van een huis te financieren. U ook? Dan is het vaak verplicht om een hypotheekakte op te laten maken.

Erven & Schenken

U krijgt een erfenis. Zorg dat u de gevolgen begrijpt, want u moet beslissen of u deze aanvaardt of verwerpt. Uw nabestaanden goed achterlaten? Leg uw laatste wensen vast in een testament. U kunt ook bij leven schenken aan kinderen of kleinkinderen. Optimaliseer erf- en schenkbelasting en kies voor een zorgeloze estate planning. Eerlijk advies maakt het verschil.

Ondernemen

U start een eigen onderneming. Kiest u voor een bv of een eenmanszaak? Of u wilt maatschappelijk actief zijn en twijfelt tussen een stichting en een vereniging. Laat ons meedenken, ontzorgen en u wijzen op (fiscale) verschillen. Ook als u specifieke zakelijke behoeften heeft, zoals aandelen overdragen, uw organisatie herstructureren of de statuten wijzigen.